Atakom
Serena
girne belediyse
GRAND SAPHIRE

Yasa, oylanmak üzere Eylül ayında Meclis’e sunulacak

GÜNCEL 04.07.2024 - 13:22, Güncelleme: 04.07.2024 - 13:22
 

Yasa, oylanmak üzere Eylül ayında Meclis’e sunulacak

Güney Kıbrıs’ta sahte haberlerin (fake news) yayılmasının önüne geçilebilmesi amacıyla yasa hazırlandığı ve yasanın, oylanmak üzere eylül ayında Meclis’e sunulacağı bildirildi.
Politis gazetesi, yasanın onaylanmasıyla birlikte hem sahte haber yayanların, hem de tehdit, küfür ve uygunsuz fotoğraf içerikli paylaşımların cezalandırılabileceğini yazdı. Haberde, Gazete ve Dergi Yayıncıları Derneği Başkanı Eleni Mavru’nun bu yasaya tepki göstererek, yasayla aslında arka kapıdan gazeteciliğin cezalandırıldığını ve basın özgürlüğünün ihlal edildiğini söylediği belirtildi.
Güney Kıbrıs’ta sahte haberlerin (fake news) yayılmasının önüne geçilebilmesi amacıyla yasa hazırlandığı ve yasanın, oylanmak üzere eylül ayında Meclis’e sunulacağı bildirildi.

Politis gazetesi, yasanın onaylanmasıyla birlikte hem sahte haber yayanların, hem de tehdit, küfür ve uygunsuz fotoğraf içerikli paylaşımların cezalandırılabileceğini yazdı.

Haberde, Gazete ve Dergi Yayıncıları Derneği Başkanı Eleni Mavru’nun bu yasaya tepki göstererek, yasayla aslında arka kapıdan gazeteciliğin cezalandırıldığını ve basın özgürlüğünün ihlal edildiğini söylediği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.