Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Yıldırım Mayruk, KKTC’den ayrılıyor

MAGAZİN 07.05.2024 - 09:23, Güncelleme: 07.05.2024 - 09:23
 

Yıldırım Mayruk, KKTC’den ayrılıyor

Ünlü moda tasarımcısı Yıldırım Mayruk, geçtiğimiz yıllarda taşındığı KKTC'den Türkiye'ye geri dönme kararı aldı. KKTC'de yaşadığı bürokratik engellerin artık kendisini bezdirdiğini dile getiren Mayruk, adada artık mutsuz olduğunu söyledi.
Moda sektöründe uzun yıllar başarılı kariyere sahip olan Yıldırım Mayruk, KKTC'deki oturma ve muhaceret izinleri gibi bürokratik işlemlerde yaşadığı sıkıntılardan ötürü mutsuz olduğunu belirtti. Oturma izni gibi basit işlemler için sürekli yeni prosedürlerle karşılaştığını, sağlık raporlarının kabul edilmediğini ve süregelen değişen yasalardan dolayı işlerinin aksadığını söyledi. Kıbrıs'ta yayın yapan Halkın Sesi gazetesinin muhabirlerinden Dilek Orhan'a konuşan Yıldırım Mayruk, her yıl yenilemek zorunda kaldığı oturma izni sürecinde karşılaştığı zorlukların kendisini bezdirdiğini ifade etti. Belirli işlemlerin yapılmasında sürekli olarak eksik imza veya farklı evrak talepleriyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Sağlık raporlarının kabul edilmemesi, özellikle Türkiye'den alınan raporların KKTC'de geçerli sayılmaması da Mayruk'un eleştirileri arasında yer aldı. KKTC hükümetinin kendi standartlarını uygulayarak çeşitli evrakları reddettiğini söyledi. Bürokratik engellerin KKTC'de işlerini yürütememesine neden olduğunu belirten Mayruk, "Her şey çok zor" diyerek Türkiye'de işlerini çok daha kolay yürüttüğünü vurguladı. "İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ GÖRDÜĞÜM İÇİN ÇOK KIRGINIM" KKTC'ye büyük yatırımlar yapmasına rağmen dört yıldır yaşadığı adada mutsuz olduğunu dile getiren Yıldırım Mayruk, "Çok sevdiğim bu ülkeye para ödeyerek girdim, ancak ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğüm için çok kırgınım" dedi. Ünlü modacı, zorluklar karşısında pes ederek Türkiye'ye geri dönmeye karar verdiğini ifade etti.
Ünlü moda tasarımcısı Yıldırım Mayruk, geçtiğimiz yıllarda taşındığı KKTC'den Türkiye'ye geri dönme kararı aldı. KKTC'de yaşadığı bürokratik engellerin artık kendisini bezdirdiğini dile getiren Mayruk, adada artık mutsuz olduğunu söyledi.

Moda sektöründe uzun yıllar başarılı kariyere sahip olan Yıldırım Mayruk, KKTC'deki oturma ve muhaceret izinleri gibi bürokratik işlemlerde yaşadığı sıkıntılardan ötürü mutsuz olduğunu belirtti. Oturma izni gibi basit işlemler için sürekli yeni prosedürlerle karşılaştığını, sağlık raporlarının kabul edilmediğini ve süregelen değişen yasalardan dolayı işlerinin aksadığını söyledi. Kıbrıs'ta yayın yapan Halkın Sesi gazetesinin muhabirlerinden Dilek Orhan'a konuşan Yıldırım Mayruk, her yıl yenilemek zorunda kaldığı oturma izni sürecinde karşılaştığı zorlukların kendisini bezdirdiğini ifade etti.

Belirli işlemlerin yapılmasında sürekli olarak eksik imza veya farklı evrak talepleriyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Sağlık raporlarının kabul edilmemesi, özellikle Türkiye'den alınan raporların KKTC'de geçerli sayılmaması da Mayruk'un eleştirileri arasında yer aldı. KKTC hükümetinin kendi standartlarını uygulayarak çeşitli evrakları reddettiğini söyledi. Bürokratik engellerin KKTC'de işlerini yürütememesine neden olduğunu belirten Mayruk, "Her şey çok zor" diyerek Türkiye'de işlerini çok daha kolay yürüttüğünü vurguladı.

"İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ GÖRDÜĞÜM İÇİN ÇOK KIRGINIM"

KKTC'ye büyük yatırımlar yapmasına rağmen dört yıldır yaşadığı adada mutsuz olduğunu dile getiren Yıldırım Mayruk, "Çok sevdiğim bu ülkeye para ödeyerek girdim, ancak ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğüm için çok kırgınım" dedi. Ünlü modacı, zorluklar karşısında pes ederek Türkiye'ye geri dönmeye karar verdiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.