Atakom
Serena
başman
acapulco

Adam öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanacaklar

GÜNCEL 17.09.2026 - 12:55, Güncelleme: 17.09.2026 - 12:55
 

Adam öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanacaklar

Lefkoşa’da meydana gelen “Adam öldürmeye teşebbüs suçlaması” ile ilgili olarak tutuklanan Nijeryalı zanlılar mahkeme huzuruna çıkarıldılar
(Kamalı Haber) – Lefkoşa’da meydana gelen “Adam öldürmeye teşebbüs suçlaması” ile ilgili olarak tutuklanan Nijeryalı zanlılar F.O.N.O. (K-26) ve A.M.O.A. (E-23) yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ali Yeşildal olayla ilgili bulguları aktardı. Yeşildal, 5 Eylül 2026 tarihinde saat 23:30 raddelerinde Lefkoşa’da tek odalı dairede sakin zanlı F.O.N.O.’nun ikametgahı içerisinde misafir olarak bulunan Z.Ç. ile aralarında cinsel ilişki karşılığı verilecek para miktarıyla ilgili yaşanan anlaşmazlık yüzünden tartıştıkları sırada, yine aynı binada yan dairede sakin zanlı A.M.O.A. ile birlikte öldürmek kastı ile Z.Ç.’nin yaklaşık 9,50 metre yükseklikten zemin üzerine düşmesine sebep olarak adam öldürmeye teşebbüs ettiklerini mahkemeye aktardı. Polis, müşteki Z.Ç.’nin Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan ilk yardım tedavisine müteakip yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine olay yerine gidildiğini ve zanlıların yapılan incelemeler sonucunda tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Polis, zanlıların 3 kez mahkemeye çıkarılarak 12 gün ek süre alındığını, bu süre içerisinde Z.Ç.’nin 7 Eylül’de yoğun bakımdan çıktığını ve beyin cerrahisi servisine alındığını açıkladı. Polis, olayla ilgili birçok ifade alındığını ve kameraların incelendiğini kaydetti. Polis ayrıca analize gönderilen kan örneklerinin sonucunun çıktığını, zanlı A.M.O.A.’nın kanında olay günü kenevir ve alkol olduğuna dair tespit yapıldığını söyledi. Meselenin ciddiyetine değinen polis, zanlıların Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağını belirterek tutuklu yargı talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlıların 3 ayı aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.
Lefkoşa’da meydana gelen “Adam öldürmeye teşebbüs suçlaması” ile ilgili olarak tutuklanan Nijeryalı zanlılar mahkeme huzuruna çıkarıldılar

(Kamalı Haber) – Lefkoşa’da meydana gelen “Adam öldürmeye teşebbüs suçlaması” ile ilgili olarak tutuklanan Nijeryalı zanlılar F.O.N.O. (K-26) ve A.M.O.A. (E-23) yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ali Yeşildal olayla ilgili bulguları aktardı. Yeşildal, 5 Eylül 2026 tarihinde saat 23:30 raddelerinde Lefkoşa’da tek odalı dairede sakin zanlı F.O.N.O.’nun ikametgahı içerisinde misafir olarak bulunan Z.Ç. ile aralarında cinsel ilişki karşılığı verilecek para miktarıyla ilgili yaşanan anlaşmazlık yüzünden tartıştıkları sırada, yine aynı binada yan dairede sakin zanlı A.M.O.A. ile birlikte öldürmek kastı ile Z.Ç.’nin yaklaşık 9,50 metre yükseklikten zemin üzerine düşmesine sebep olarak adam öldürmeye teşebbüs ettiklerini mahkemeye aktardı.

Polis, müşteki Z.Ç.’nin Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan ilk yardım tedavisine müteakip yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine olay yerine gidildiğini ve zanlıların yapılan incelemeler sonucunda tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Polis, zanlıların 3 kez mahkemeye çıkarılarak 12 gün ek süre alındığını, bu süre içerisinde Z.Ç.’nin 7 Eylül’de yoğun bakımdan çıktığını ve beyin cerrahisi servisine alındığını açıkladı.

Polis, olayla ilgili birçok ifade alındığını ve kameraların incelendiğini kaydetti. Polis ayrıca analize gönderilen kan örneklerinin sonucunun çıktığını, zanlı A.M.O.A.’nın kanında olay günü kenevir ve alkol olduğuna dair tespit yapıldığını söyledi.

Meselenin ciddiyetine değinen polis, zanlıların Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağını belirterek tutuklu yargı talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlıların 3 ayı aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.