ARUCAD'ın Kafka Yorumu Bilkent Uluslararası Tiyatro Festivali'nde Sahnelendi
ARUCAD'ın Kafka Yorumu Bilkent Uluslararası Tiyatro Festivali'nde Sahnelendi
Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Oyunculuk Bölümü, Serçe Parmağını Kaşlarında Gezdirmek adlı oyunuyla 22-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 12. Bilkent Tiyatro Günleri’nde yer aldı.
Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü tarafından düzenlenen festival, Türkiye'den ve farklı ülkelerden tiyatro bölümlerini bir araya getirerek öğrencilerin dönem sonu projelerini paylaşmalarına ve uluslararası sanatsal etkileşim kurmalarına olanak sağladı.
Festival kapsamında oyun, 25 Haziran Perşembe günü saat 20.00'de Bilkent Üniversitesi Ana Sahnesi'nde izleyiciyle buluştu.
Oyunculuk Bölümü son sınıf öğrencilerinin Dramatik Anlatı Yaratımı dersi kapsamında geliştirilen Serçe Parmağını Kaşlarında Gezdirmek, Franz Kafka'nın Akademi İçin Bir Rapor, Ceza Sömürgesi ve Dönüşüm eserlerinden esinlenerek oluşturuldu. Oyunda Yalın Doğasal, Selin Çolak ve Ersan Çıkı'nın geliştirdiği kısa oyunlar ortak bir dramaturjik yapı içerisinde bir araya getirildi.
Festivale ARUCAD adına Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı ve oyunun yönetmeni Prof. Dr. Kerem Karaboğa, Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı ve oyunun animasyon ve görsel tasarımcısı Yrd. Doç. Dr. Pervin Kurçeren, oyuncular Yalın Doğasal, Selin Çolak ve Ersan Çıkı ile teknik ekip üyeleri Metehan Kayan, Ekin Duruk ve Bünyamin İslamoğlu katılım sağladı.
ARUCAD ekibi, festival süresince Türkiye ve farklı ülkelerden tiyatro öğrencileri ve akademisyenlerle bir araya gelerek deneyim paylaşımında bulunurken, üniversitenin disiplinlerarası üretim anlayışını uluslararası bir platformda temsil etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


