Atakom
Serena
başman
acapulco

Cezaevine gönderildi

GÜNCEL 07.09.2026 - 11:25, Güncelleme: 07.09.2026 - 11:25
 

Cezaevine gönderildi

Lefkoşa’da meydana gelen dükkan açma ve sirkat suçundan tutuklanan zanlı mahkemeye çıkarıldı.
Lefkoşa’da meydana gelen dükkan açma ve sirkat suçundan tutuklanan A.S. yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Burak Ataş, olayla ilgili bulguları aktardı. Polis, 03.09.2026 tarihinde saat 03:50 raddelerinde Sarayönü Sokak, Surlariçi Lefkoşa’da bulunan Çağşak isimli marketin kuzeye bakan, asma kilit ile kilitli kapısındaki markası meçhul asma kilidi sirkat ederek açan zanlı A.S.’nin dükkan içerisine giriş yaptığını söyledi. Polis, zanlının işletmeye ait 300 Euro, 20 Sterlin ve 52 bin TL nakit parayı sahibini daimi surette mahrum bırakmak niyetiyle alıp sirkat ederek aynı yerden çıkış yaptığını belirtti. Aynı gün yapılan kamera görüntüleri incelemesi sonrasında tespit edilen zanlının, Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından Lefkoşa’da tutuklandığı kaydedildi. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini belirtti. Polis, zanlının daha önce mahkemeye çıkarılarak 3 gün ek tutukluluk süresi alındığını söyledi. Zanlının ifadesinde paranın bir kısmıyla teknolojik aletler aldığını, bir kısmını ise banka hesabına yatırdığını söylediğini aktaran polis, zanlının kaldığı yerde yapılan aramada teknolojik aletlerin ve banka kartının bulunarak emare alındığını açıkladı. Polis, zanlının Ürdün-KKTC vatandaşı olduğunu, ülkede kalacak yeri bulunmadığını, sokaklarda kaldığını ve parası olmadığı için hırsızlık yaptığını söylediğini aktardı. Zanlının 2026 yılı Ocak ayında, 8 ve 12 Ocak tarihlerinde yine benzer suçlar işlediğinin tespit edildiğini belirten polis, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlı A.S.’nin 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. Yargıç ayrıca zanlının 30 günü aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.
Lefkoşa’da meydana gelen dükkan açma ve sirkat suçundan tutuklanan zanlı mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa’da meydana gelen dükkan açma ve sirkat suçundan tutuklanan A.S. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Burak Ataş, olayla ilgili bulguları aktardı. Polis, 03.09.2026 tarihinde saat 03:50 raddelerinde Sarayönü Sokak, Surlariçi Lefkoşa’da bulunan Çağşak isimli marketin kuzeye bakan, asma kilit ile kilitli kapısındaki markası meçhul asma kilidi sirkat ederek açan zanlı A.S.’nin dükkan içerisine giriş yaptığını söyledi.

Polis, zanlının işletmeye ait 300 Euro, 20 Sterlin ve 52 bin TL nakit parayı sahibini daimi surette mahrum bırakmak niyetiyle alıp sirkat ederek aynı yerden çıkış yaptığını belirtti.

Aynı gün yapılan kamera görüntüleri incelemesi sonrasında tespit edilen zanlının, Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından Lefkoşa’da tutuklandığı kaydedildi. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini belirtti.

Polis, zanlının daha önce mahkemeye çıkarılarak 3 gün ek tutukluluk süresi alındığını söyledi. Zanlının ifadesinde paranın bir kısmıyla teknolojik aletler aldığını, bir kısmını ise banka hesabına yatırdığını söylediğini aktaran polis, zanlının kaldığı yerde yapılan aramada teknolojik aletlerin ve banka kartının bulunarak emare alındığını açıkladı.

Polis, zanlının Ürdün-KKTC vatandaşı olduğunu, ülkede kalacak yeri bulunmadığını, sokaklarda kaldığını ve parası olmadığı için hırsızlık yaptığını söylediğini aktardı. Zanlının 2026 yılı Ocak ayında, 8 ve 12 Ocak tarihlerinde yine benzer suçlar işlediğinin tespit edildiğini belirten polis, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlı A.S.’nin 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. Yargıç ayrıca zanlının 30 günü aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.