Atakom
Serena
başman
acapulco

Cinsel tecav#z suçlamasıyla tutuklanan zanlı yeniden mahkemede

GÜNCEL 25.09.2026 - 19:34, Güncelleme: 25.09.2026 - 19:34
 

Cinsel tecav#z suçlamasıyla tutuklanan zanlı yeniden mahkemede

Lefkoşa’da meydana gelen cinsel tecav#z suçundan tutuklanan zanlı yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede meseleyle ilgili olarak polis memuru Fırat Uğuroğlu olguları aktardı. Uğuroğlu, 14 Eylül 2026 tarihinde 09.00-10.00 saatleri arasında Lefkoşa’da sakin P.F.A.’nın kendisine ait ikametgâhın yatak odasında, aynı evde misafir olarak kalan 22 yaşındaki Nijerya uyruklu kadının her iki elini tutarak cinsel tecav#zde bulunduğunu söyledi. Olayın polisin bilgisine 15 Eylül 2026 tarihinde geldiğini belirten Uğuroğlu, aynı tarihte müştekinin ifadesi doğrultusunda giydiği ve tasarrufunda bulunan kıyafetler ile suçun işlendiği ikametgâhta, zanlının huzurunda yapılan arama sırasında zanlının giydiği iç çamaşırı ve yatak örtülerinin gerekli DNA testlerinin yapılabilmesi amacıyla emare olarak alındığını kaydetti. Polis, aynı tarihte zanlının Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen derdest emri gereği tutuklandığını ve ardından müşteki ile zanlının Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirildiğini açıkladı. Polis memuru Uğuroğlu, meseleyle ilgili temin edilmesi gereken ifadeler bulunduğunu, zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Üroloji Servisi’nde doktor kontrolünden geçirildiğini söyledi. Olayla ilgili emare olarak alınan kanıtların DNA incelemesi için Türkiye’ye gönderileceğini kaydeden polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirtti. Polis, yüksek lisans öğrencisi olan zanlının işlediği iddia edilen suçun ağır ceza kapsamında olduğunu ve ülkede güçlü bağlarının bulunmadığını ifade ederek tutuklu yargılanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlı P.F.A.’nın 45 günü aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.
Lefkoşa’da meydana gelen cinsel tecav#z suçundan tutuklanan zanlı yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili olarak polis memuru Fırat Uğuroğlu olguları aktardı.

Uğuroğlu, 14 Eylül 2026 tarihinde 09.00-10.00 saatleri arasında Lefkoşa’da sakin P.F.A.’nın kendisine ait ikametgâhın yatak odasında, aynı evde misafir olarak kalan 22 yaşındaki Nijerya uyruklu kadının her iki elini tutarak cinsel tecav#zde bulunduğunu söyledi.

Olayın polisin bilgisine 15 Eylül 2026 tarihinde geldiğini belirten Uğuroğlu, aynı tarihte müştekinin ifadesi doğrultusunda giydiği ve tasarrufunda bulunan kıyafetler ile suçun işlendiği ikametgâhta, zanlının huzurunda yapılan arama sırasında zanlının giydiği iç çamaşırı ve yatak örtülerinin gerekli DNA testlerinin yapılabilmesi amacıyla emare olarak alındığını kaydetti.

Polis, aynı tarihte zanlının Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen derdest emri gereği tutuklandığını ve ardından müşteki ile zanlının Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirildiğini açıkladı.

Polis memuru Uğuroğlu, meseleyle ilgili temin edilmesi gereken ifadeler bulunduğunu, zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Üroloji Servisi’nde doktor kontrolünden geçirildiğini söyledi.

Olayla ilgili emare olarak alınan kanıtların DNA incelemesi için Türkiye’ye gönderileceğini kaydeden polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirtti.

Polis, yüksek lisans öğrencisi olan zanlının işlediği iddia edilen suçun ağır ceza kapsamında olduğunu ve ülkede güçlü bağlarının bulunmadığını ifade ederek tutuklu yargılanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlı P.F.A.’nın 45 günü aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.