Atakom
Serena
başman
acapulco

Cumhurbaşkanı Erhürman ile Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis yarın görüşüyor

GÜNCEL 16.09.2026 - 11:06, Güncelleme: 16.09.2026 - 11:06
 

Cumhurbaşkanı Erhürman ile Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis yarın görüşüyor

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, yarın saat 11.00’de bir araya gelecek.
New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu öncesindeki son yüz yüze liderler görüşmesi olması beklenen görüşme ara bölgede yer alacak. Liderler geçen çarşamba günü BM İyi Niyet Misyon Ofisi’nde yaklaşık bir saat süren baş başa bir görüşme gerçekleştirmiş; Erhürman, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Güven Yaratıcı Önlemler ile görüşme metodolojisinin ele alındığını ancak yeni Güven Yaratıcı Önlemler konusunda uzlaşmaya varılamadığını söylemişti. Mevcut güveni aşındırdığını düşündükleri dış ve iç girişimlere ilişkin görüşlerini de Hristodulidis’e aktardıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erhürman,  sürecin ileriye taşınması için BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in sözünü ettiği “elverişli iklimin” oluşturulmasının önemine dikkat çekmişti. Rum Yönetimi Başkanı  Nikos Hristodulidis de görüşmeyi “kısa ama özlü” olarak nitelendirmiş; Erhürmanla kendisinin veya temsilcilerinin, BM Genel Sekreteri Guterres veya kişisel temsilcisiyle ay sonunda BM Genel Kurulu'nun yapılacağı New York'ta  bir araya gelebileceğini belirtmişti. 
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, yarın saat 11.00’de bir araya gelecek.

New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu öncesindeki son yüz yüze liderler görüşmesi olması beklenen görüşme ara bölgede yer alacak.

Liderler geçen çarşamba günü BM İyi Niyet Misyon Ofisi’nde yaklaşık bir saat süren baş başa bir görüşme gerçekleştirmiş; Erhürman, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Güven Yaratıcı Önlemler ile görüşme metodolojisinin ele alındığını ancak yeni Güven Yaratıcı Önlemler konusunda uzlaşmaya varılamadığını söylemişti.

Mevcut güveni aşındırdığını düşündükleri dış ve iç girişimlere ilişkin görüşlerini de Hristodulidis’e aktardıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erhürman,  sürecin ileriye taşınması için BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in sözünü ettiği “elverişli iklimin” oluşturulmasının önemine dikkat çekmişti.

Rum Yönetimi Başkanı  Nikos Hristodulidis de görüşmeyi “kısa ama özlü” olarak nitelendirmiş; Erhürmanla kendisinin veya temsilcilerinin, BM Genel Sekreteri Guterres veya kişisel temsilcisiyle ay sonunda BM Genel Kurulu'nun yapılacağı New York'ta  bir araya gelebileceğini belirtmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.