Atakom
Serena
başman
acapulco

KTOEÖS’ten Türk Maarif Koleji’ndeki Din Dersiyle İlgili Açıklama

GÜNCEL 06.10.2026 - 12:45, Güncelleme: 06.10.2026 - 12:45
 

KTOEÖS’ten Türk Maarif Koleji’ndeki Din Dersiyle İlgili Açıklama

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Türk Maarif Koleji’nde 7. sınıf öğrencilerine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde ölüm, ölünün yıkanması ve kefenlenmesi gibi konuların işlenmesine ilişkin açıklama yaptı. Sendika, öğrencilerin yaşadığı belirtilen psikolojik etkilerin kabul edilemez olduğunu savundu.
KTOEÖS tarafından yapılan açıklamada, söz konusu dersin “Eğitim, Bilim, Kültür ve Teknik Alanda İşbirliği Protokolü” kapsamında Türkiye’den görevlendirilen bir öğretmen tarafından verildiği belirtildi. Sendika, 11-12 yaş grubundaki öğrencilerin yaş ve gelişim özelliklerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Eğitimde ele alınan her konunun öğrencilerin gelişim düzeyine uygun, bilimsel ve pedagojik esaslar temelinde aktarılması gerektiğini kaydeden KTOEÖS, çocukların korku ve kaygı yaşamasına neden olabilecek uygulamaların eğitim adı altında kabul edilemeyeceğini ifade etti. “Eğitim bilimsel ve pedagojik esaslara dayanmalı” KTOEÖS, açıklamasında eğitim anlayışının öğrencilerin özgür düşünmesini, sorgulamasını ve bilimsel bilgiyi esas almasını desteklemesi gerektiğini belirtti. Sendika ayrıca, Türkiye’de uygulandığını savunduğu dini referanslı eğitim politikalarının Kuzey Kıbrıs’taki eğitim sistemine yansıtılmasına karşı olduğunu ifade ederek, ÇEDES projesini de eleştirdi. KTOEÖS, Kıbrıs Türk toplumunun laik ve çağdaş eğitim yapısının korunması gerektiğini savunarak, çocukların “dogmatik ve korku temelli” bir eğitim anlayışına teslim edilmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Türk Maarif Koleji’nde 7. sınıf öğrencilerine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde ölüm, ölünün yıkanması ve kefenlenmesi gibi konuların işlenmesine ilişkin açıklama yaptı. Sendika, öğrencilerin yaşadığı belirtilen psikolojik etkilerin kabul edilemez olduğunu savundu.

KTOEÖS tarafından yapılan açıklamada, söz konusu dersin “Eğitim, Bilim, Kültür ve Teknik Alanda İşbirliği Protokolü” kapsamında Türkiye’den görevlendirilen bir öğretmen tarafından verildiği belirtildi. Sendika, 11-12 yaş grubundaki öğrencilerin yaş ve gelişim özelliklerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Eğitimde ele alınan her konunun öğrencilerin gelişim düzeyine uygun, bilimsel ve pedagojik esaslar temelinde aktarılması gerektiğini kaydeden KTOEÖS, çocukların korku ve kaygı yaşamasına neden olabilecek uygulamaların eğitim adı altında kabul edilemeyeceğini ifade etti.

“Eğitim bilimsel ve pedagojik esaslara dayanmalı”

KTOEÖS, açıklamasında eğitim anlayışının öğrencilerin özgür düşünmesini, sorgulamasını ve bilimsel bilgiyi esas almasını desteklemesi gerektiğini belirtti.

Sendika ayrıca, Türkiye’de uygulandığını savunduğu dini referanslı eğitim politikalarının Kuzey Kıbrıs’taki eğitim sistemine yansıtılmasına karşı olduğunu ifade ederek, ÇEDES projesini de eleştirdi.

KTOEÖS, Kıbrıs Türk toplumunun laik ve çağdaş eğitim yapısının korunması gerektiğini savunarak, çocukların “dogmatik ve korku temelli” bir eğitim anlayışına teslim edilmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.