Lefkoşa’daki Bilişim Dolandırıcılığı Davasında Zanlılar Teminata Bağlandı
Lefkoşa’daki Bilişim Dolandırıcılığı Davasında Zanlılar Teminata Bağlandı
Lefkoşa’da meydana gelen “sahte poliçe düzenleme, sahtekarlıkla para temini, bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık, başkasının kimliğine bürünme, suç gelirlerini aklama, kişisel verilerin korunmasına aykırı hareket, sahte banka emri düzenleme” meselesiyle ilgili tutuklanan zanlılar mahkemeye çıkarıldı.
(Kamalı Haber) - Lefkoşa’da meydana gelen “sahte poliçe düzenleme, sahtekarlıkla para temini, bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık, başkasının kimliğine bürünme, suç gelirlerini aklama, kişisel verilerin korunmasına aykırı hareket, sahte banka emri düzenleme” meselesiyle ilgili tutuklanan V.B.E. ile E.S. yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Mali Şube’de görevli polis memuru Berk Çakır olguları aktardı. Çakır, zanlının 2025 yılı Ağustos-Eylül ayları arasında Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir sigorta şirketi üzerinden şirketin direktörü V.B.E. ile 64 kişinin kredi kartı bilgilerini kullanarak, sahte kaza sigortası yaptıklarını ve mail order sistemi ile sanal pos cihazıyla sigorta poliçesini ödenmiş gibi göstererek, 80 bin dolar tutarındaki parayı KKTC’deki banka hesaplarına aktardıklarını ve tasarruflarına geçirdiklerini açıkladı. Polis, zanlının V.B.E.’nin ayrıca 2026 Nisan-Mayıs ayları arasında E.S. aracılığıyla tanıştığı iki kişiyle birlikte, 29 kişinin kredi kartı bilgilerini kullanarak, 109 işlem yaptıklarını söyledi. Polis, V.B.E. ile 2 kişinin mail order sistemi ile sanal pos cihazıyla sigorta poliçesini ödenmiş gibi göstererek, 6 milyon 170 bin TL tutarındaki parayı KKTC’deki banka hesaplarına aktardıklarını ve tasarruflarına geçirdiklerini açıkladı.
Polis, V.B.E.’nin 3 Haziran, E.S.’nin ise 14 Haziran’da tutuklandığını belirtti. Polis, E.S.’nin cep telefonunda tespit edilen kredi kartı bilgileriyle bankalardan emare aldıkları hesaplarından para çekilen şahısların kredi kartı bilgileriyle birebir örtüştüğünü açıkladı. Soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını kaydeden polis, teminat talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, 100’er bin TL nakit teminat yatırmalarına ve her biri için ikişer kefilin 800’er bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


