Atakom
Serena
başman
acapulco

TRT Radyo Haber KKTC’de yayın hayatına başladı

GÜNCEL 11.08.2026 - 11:05, Güncelleme: 11.08.2026 - 11:05
 

TRT Radyo Haber KKTC’de yayın hayatına başladı

Başbakan Ünal Üstel, TRT’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki radyo yayın altyapısını güçlendirmesini ve TRT Radyo Haber’in ülkede yayın hayatına başlamasını büyük bir memnuniyetle karşıladığını kaydetti.
Başbakan Ünal Üstel, TRT’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yayın altyapısını güçlendirmesi ve TRT Radyo Haber’in KKTC’de yayın hayatına başlaması nedeniyle mesaj yayımladı. Üstel, bilgi kirliliğinin giderek arttığı, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmanın stratejik önem taşıdığı günlerde, Türkiye’nin güçlü ve güvenilir sesi TRT’nin KKTC’deki yayın ağını genişletmesini son derece değerli bulduğunu belirtti. TRT ile Bayrak Radyo Televizyon Kurumu arasında geliştirilen iş birliği sayesinde Kıbrıs Türk halkının sesinin dünyaya çok daha güçlü ulaşırken, TRT’nin sağladığı destekle FM vericilerinin güçlendirilmesinin, hem TRT’nin hem de BRT’nin “Mavi Vatan” sathındaki yayın gücünü önemli ölçüde artırdığına işaret eden Üstel, “Böylece yayınların adamızın dört bir yanına daha güçlü ve kaliteli şekilde ulaşması sağlanmıştır” dedi. Üstel mesajında şunları kaydetti: “TRT’nin diğer radyolarının yanında TRT Radyo Haber’in de yayın hayatına başlamasının halkımızın doğru ve güvenilir habere doğrudan erişimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Anavatan Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki gönül, kültür ve iletişim bağlarını daha da güçlendiren bu önemli adımlar dolayısıyla TRT ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, TRT Radyo Haber’in KKTC’deki yayın hayatının hayırlı olmasını diliyorum.”
Başbakan Ünal Üstel, TRT’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki radyo yayın altyapısını güçlendirmesini ve TRT Radyo Haber’in ülkede yayın hayatına başlamasını büyük bir memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Başbakan Ünal Üstel, TRT’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yayın altyapısını güçlendirmesi ve TRT Radyo Haber’in KKTC’de yayın hayatına başlaması nedeniyle mesaj yayımladı.

Üstel, bilgi kirliliğinin giderek arttığı, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmanın stratejik önem taşıdığı günlerde, Türkiye’nin güçlü ve güvenilir sesi TRT’nin KKTC’deki yayın ağını genişletmesini son derece değerli bulduğunu belirtti.

TRT ile Bayrak Radyo Televizyon Kurumu arasında geliştirilen iş birliği sayesinde Kıbrıs Türk halkının sesinin dünyaya çok daha güçlü ulaşırken, TRT’nin sağladığı destekle FM vericilerinin güçlendirilmesinin, hem TRT’nin hem de BRT’nin “Mavi Vatan” sathındaki yayın gücünü önemli ölçüde artırdığına işaret eden Üstel, “Böylece yayınların adamızın dört bir yanına daha güçlü ve kaliteli şekilde ulaşması sağlanmıştır” dedi.

Üstel mesajında şunları kaydetti:

“TRT’nin diğer radyolarının yanında TRT Radyo Haber’in de yayın hayatına başlamasının halkımızın doğru ve güvenilir habere doğrudan erişimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Anavatan Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki gönül, kültür ve iletişim bağlarını daha da güçlendiren bu önemli adımlar dolayısıyla TRT ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, TRT Radyo Haber’in KKTC’deki yayın hayatının hayırlı olmasını diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.