Atakom
Serena
başman

Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait F-16C, acil inişin ardından alev aldı

DÜNYA 09.07.2026 - 18:42, Güncelleme: 09.07.2026 - 18:42
 

Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait F-16C, acil inişin ardından alev aldı

Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-16 C, Yunanistan'daki Zakintos Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yaptıktan sonra alev aldı.
Yetkililer, iniş takımlarında yaşanmış olabilecek bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen olayın ardından uçakta meydana gelen hasarı inceliyor. Savaş uçağının, Mora Yarımadası'nın kuzeybatısındaki Araxos Hava Üssü'nden havalanan 116. Muharip Kanat Komutanlığı'na bağlı olduğu belirtildi. İlk bilgilere göre pilotun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-16 C, Yunanistan'daki Zakintos Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yaptıktan sonra alev aldı.

Yetkililer, iniş takımlarında yaşanmış olabilecek bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen olayın ardından uçakta meydana gelen hasarı inceliyor.

Savaş uçağının, Mora Yarımadası'nın kuzeybatısındaki Araxos Hava Üssü'nden havalanan 116. Muharip Kanat Komutanlığı'na bağlı olduğu belirtildi.

İlk bilgilere göre pilotun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.