Atakom
Serena
başman
acapulco

“Alkollü mama skandalı” davaları 3 Aralık’a ertelendi

GÜNCEL 12.10.2026 - 10:17, Güncelleme: 12.10.2026 - 10:17
 

“Alkollü mama skandalı” davaları 3 Aralık’a ertelendi

Bir bebeğin ölümü ve altı bebeğin hastalanmasıyla sonuçlanan “alkollü mama skandalı” zanlısı beş hemşirenin davaları 3 Aralık 2026 tarihine ertelendi.
Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nde Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde iki yıl önce yaşanan alkollü mama skandalının zanlıları bugün Lefkoşa'da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede görülen ilk davada hemşireler Ç.S., K.Y., G.K.A., A.D. ve M.A.’ya “ihmalkar eylemde bulunmak” suçlamasıyla duruşmaya çıkarıldı. Duruşma, 3 Aralık tarihine ertelendi. İkinci davada ise hemşireler A.D. ve M.A.’ya “mesleki etiğe ve mesleğin haysiyeti ve onuruna ciddi biçimde aykırı eylem” suçlamasıyla duruşmaya çıkarıldı. Bu duruşma da 3 Aralık tarihine ertelendi.   Her iki davanın savunma avukatları mahkemeye, suçlamaları kabul etmeyeceklerini bildirdi. Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde 26 Ekim 2024 tarihinde meydana gelen olay, yedi bebeğin etil alkol karışmış mamayla beslenmesi, 20 günlük Mihrimah Toymuradov’un hayatını kaybetmesi ve altı bebeğin yoğun bakımda tedavi altına alınmasıyla sonuçlanmıştı. Ardından başlatılan soruşturmada beş hemşire gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Bir bebeğin ölümü ve altı bebeğin hastalanmasıyla sonuçlanan “alkollü mama skandalı” zanlısı beş hemşirenin davaları 3 Aralık 2026 tarihine ertelendi.

Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nde Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde iki yıl önce yaşanan alkollü mama skandalının zanlıları bugün Lefkoşa'da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede görülen ilk davada hemşireler Ç.S., K.Y., G.K.A., A.D. ve M.A.’ya “ihmalkar eylemde bulunmak” suçlamasıyla duruşmaya çıkarıldı. Duruşma, 3 Aralık tarihine ertelendi.

İkinci davada ise hemşireler A.D. ve M.A.’ya “mesleki etiğe ve mesleğin haysiyeti ve onuruna ciddi biçimde aykırı eylem” suçlamasıyla duruşmaya çıkarıldı. Bu duruşma da 3 Aralık tarihine ertelendi.

 

Her iki davanın savunma avukatları mahkemeye, suçlamaları kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde 26 Ekim 2024 tarihinde meydana gelen olay, yedi bebeğin etil alkol karışmış mamayla beslenmesi, 20 günlük Mihrimah Toymuradov’un hayatını kaybetmesi ve altı bebeğin yoğun bakımda tedavi altına alınmasıyla sonuçlanmıştı. Ardından başlatılan soruşturmada beş hemşire gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.