Başbakan Üstel: Kayıplarımıza ulaşmak için umudumuzu koruyoruz
Başbakan Üstel: Kayıplarımıza ulaşmak için umudumuzu koruyoruz
Başbakan Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen deniz faciasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının üçüncü gününde de kesintisiz devam ettiğini açıkladı.
Üstel, devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğunu belirterek, kayıp vatandaşlara ulaşmak için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti ile tam koordinasyon içerisinde çalışmaların sürdüğünü kaydeden Üstel, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, Polis ve Sivil Savunma ekiplerinin ortak çalışma yürüttüğünü ifade etti.
Batığın bulunduğu yüksek derinlikte çalışma ve görüntüleme yapabilecek teknik imkanlara sahip TCG Işın gemisinin bölgeye ulaştığını belirten Üstel, geminin çalışmalara başladığını açıkladı.
Üstel, yapılacak çalışmalarla batığa ve kayıp vatandaşlara ulaşılmasının, ayrıca geminin mevcut durumunun görüntülenmesinin hedeflendiğini söyledi.
Şu ana kadar kayıp vatandaşlara ilişkin yeni bir gelişme olmadığını belirten Üstel, arama faaliyetlerinin havadan ve denizden büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.
Facianın nasıl meydana geldiğinin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla adli ve teknik çalışmaların da devam ettiğini belirten Üstel, “Kayıplarımıza ulaşmak için umudumuzu koruyor, ekiplerimizin çalışmalarından gelecek iyi bir haberi bekliyoruz” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



