Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT
Dilek Orhan
Köşe Yazarı
Dilek Orhan
 

KUŞ 'KINIYORUM'

- Huuuu - Eyvah yine kuş! - Haydi kalk. İşin var.  - Nereden çıktı şimdi? Daha kahve bile içmedim. - Boş ver kahveyi. Benimle ilgilen. Kınıyorum çok kınıyorum . - Neyi??? - İnsanların hakaret etmek için birbirlerine “köpek” demeleri beni çıldırtıyor. - Hmmm ilginç, ne çıkacak bakalım? - Köpekler, bir lokma yemek, bir tutam sevgi sevgi verirsen sana ömürlük bağlanır, seni korur, huzur verir. Yemeğini vermeyi unuttun diye sana öfkelenmez. Öyle olsa; sahibi ölen köpekler, günlerce aç, susuz başlarında beklerler miydi  hiç? Sevgisini ihmal edersen, kırılır, küser, patisi ile gözlerini örter ama ısırmaz.  Onların da vahşileri vardır elbette ama sizin tabirinizle “istisnalar kaideyi bozmaz” - Peki, anlamlı buldum bunu. - Aman da sevsinler! Anlamlı bulmuş!! - Dur hakaretlere başlama, daha sorularım var. Bütün hayvan benzetmelerine aynı bakış açın mı var? Mesela başucu şairim Nazım Hikmet’in “koyun gibisin kardeşim” şiirini çok severim. - Yokkkk bu benim haddime değil. Ayrıca, çok haklı. Koyunlar kendilerini korumak için sürünün peşine takılır gider, köpekler de sürüden ayrılmasın diye bekçilik eder, başlarındaki çobanın yanında.. Nazım Hikmet insanları uyandırmaya çalışıyor. Sürü her zaman doğru yere gitmez. Bir tanesi ölüme atlayınca, arkasından patır patır atlayan koyunların hikayelerini okumuyor musun? Lakin, koyunların bir özelliğini sahiplenmenizi çok isterim. Onların kendilerini iyileştirme özellikleri vardır ve çok hassastırlar. Bir koyun hastalanınca sürüden ayrılır, diğerlerine bulaştırmasın diye.. -  Sana bir daha kuş beyinli demeyeceğim.  - Aferin, öğreniyorsun. Ayrıca, sen biraz eşeklere benziyorsun. - Ama yine hakaret ediyorsun. Kendin ile çelişmiyor musun? -  Yokkk iltifatla bezeyerek,  uyarıyorum.  -???? - Eşekler çok zeki ve hassas hayvanlardır. Ağırlıklarının çok üstünde yük taşırlar. Az yerler, kaynağını bilmediği yerden su içmezler. Çok inatçıdırlar. Akıllarına bir şey takarlarsa onu yapmaktan hiç bir şey onları alıkoyamaz. Çok sabırlıdırlar, sabrını çatlatırsanız yavuz atlar gibi tekme atmaktan kaçınmazlar. - Eee o zaman güzelmiş eşeğe benzemek. - Dur bakalım sabah olmadan öten horozlara benzeme. Art niyetli insanlar, eşeğin iyi niyetini çok kullanırlar.  - Uffff  ağır oldu ama iyi geldi. Bugün beni epeyce sarstın. Sözün özü de senden gelsin. - İnsanlar, birbirinizi hayvanlara benzetmeden önce biraz okuyun, araştırın. Özelliklerini öğrenin. Benim tüylerimi havaya sıçratmayın. Bu akıllı Dilek gibi yapmayın. Hakaretle, uyarıyı karıştırmayın. Hakaret insanı itibarsızlaştırma çabasıdır, uyarmak, insana yapması gerekenleri hatırlatmaktır, bunun farkına varın. Hakaret edecek kadar canınız yandıysa, bunun da bir adabı vardır, unutmayın. Kendinizi bana kınatmayın. NOKTA...
Ekleme Tarihi: 19 Nisan 2020 - Pazar

KUŞ 'KINIYORUM'

- Huuuu

- Eyvah yine kuş!

- Haydi kalk. İşin var. 

- Nereden çıktı şimdi? Daha kahve bile içmedim.

- Boş ver kahveyi. Benimle ilgilen. Kınıyorum çok kınıyorum .

- Neyi???

- İnsanların hakaret etmek için birbirlerine “köpek” demeleri beni çıldırtıyor.

- Hmmm ilginç, ne çıkacak bakalım?

- Köpekler, bir lokma yemek, bir tutam sevgi sevgi verirsen sana ömürlük bağlanır, seni korur, huzur verir. Yemeğini vermeyi unuttun diye sana öfkelenmez. Öyle olsa; sahibi ölen köpekler, günlerce aç, susuz başlarında beklerler miydi  hiç? Sevgisini ihmal edersen, kırılır, küser, patisi ile gözlerini örter ama ısırmaz.  Onların da vahşileri vardır elbette ama sizin tabirinizle “istisnalar kaideyi bozmaz”

- Peki, anlamlı buldum bunu.

- Aman da sevsinler! Anlamlı bulmuş!!

- Dur hakaretlere başlama, daha sorularım var. Bütün hayvan benzetmelerine aynı bakış açın mı var? Mesela başucu şairim Nazım Hikmet’in “koyun gibisin kardeşim” şiirini çok severim.

- Yokkkk bu benim haddime değil. Ayrıca, çok haklı. Koyunlar kendilerini korumak için sürünün peşine takılır gider, köpekler de sürüden ayrılmasın diye bekçilik eder, başlarındaki çobanın yanında.. Nazım Hikmet insanları uyandırmaya çalışıyor. Sürü her zaman doğru yere gitmez. Bir tanesi ölüme atlayınca, arkasından patır patır atlayan koyunların hikayelerini okumuyor musun? Lakin, koyunların bir özelliğini sahiplenmenizi çok isterim. Onların kendilerini iyileştirme özellikleri vardır ve çok hassastırlar. Bir koyun hastalanınca sürüden ayrılır, diğerlerine bulaştırmasın diye..

-  Sana bir daha kuş beyinli demeyeceğim. 

- Aferin, öğreniyorsun. Ayrıca, sen biraz eşeklere benziyorsun.

- Ama yine hakaret ediyorsun. Kendin ile çelişmiyor musun?

-  Yokkk iltifatla bezeyerek,  uyarıyorum. 

-????

- Eşekler çok zeki ve hassas hayvanlardır. Ağırlıklarının çok üstünde yük taşırlar. Az yerler, kaynağını bilmediği yerden su içmezler. Çok inatçıdırlar. Akıllarına bir şey takarlarsa onu yapmaktan hiç bir şey onları alıkoyamaz.
Çok sabırlıdırlar, sabrını çatlatırsanız yavuz atlar gibi tekme atmaktan kaçınmazlar.

- Eee o zaman güzelmiş eşeğe benzemek.

- Dur bakalım sabah olmadan öten horozlara benzeme. Art niyetli insanlar, eşeğin iyi niyetini çok kullanırlar. 

- Uffff  ağır oldu ama iyi geldi. Bugün beni epeyce sarstın. Sözün özü de senden gelsin.

- İnsanlar, birbirinizi hayvanlara benzetmeden önce biraz okuyun, araştırın. Özelliklerini öğrenin. Benim tüylerimi havaya sıçratmayın. Bu akıllı Dilek gibi yapmayın. Hakaretle, uyarıyı karıştırmayın. Hakaret insanı itibarsızlaştırma çabasıdır, uyarmak, insana yapması gerekenleri hatırlatmaktır, bunun farkına varın. Hakaret edecek kadar canınız yandıysa, bunun da bir adabı vardır, unutmayın. Kendinizi bana kınatmayın. NOKTA...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.